Voor wie

 

Als je ergens in bent vastgelopen en je denkt aan een psychotherapeutische behandeling, kun je bij mij terecht. Als psychotherapeut zie ik mensen met langer durende klachten of problemen in hun stemming, zelfbeeld en/of in het functioneren met anderen. Vaak is er sprake van een depressie, angststoornis of persoonlijkheidsproblematiek. Ook zie ik veel mensen met traumagerelateerde of verwerkingsklachten, waarbij er bijvoorbeeld sprake is van een post traumatische stress-stoornis. Meestal zijn de psychotherapie-trajecten langer durend, van enkele maanden tot enkele jaren.

 

Wanneer je psychotherapie overweegt is het belangrijk om te weten dat de behandeling doorgaans de problemen niet voor je oplost; psychotherapie leert je vooral beter met moeilijke gevoelens en moeilijke situaties om te gaan. Je zult merken dat je psychische klachten en problemen tijdens de behandeling vooral beter hanteerbaar worden. Vaak merken mensen gelukkig ook dat de psychische klachten zelf fors verminderen. Dit verminderen gebeurt normaal gesproken niet meteen; het is normaal dat in de eerste fase van de therapie er een toename van psychische klachten is, voordat de klachten afnemen. 

Ik werk met mensen van 18 jaar en ouder die door de huisarts of een collega zijn verwezen voor specialistische gezondheidszorg (sGGZ). Bij enkelvoudige trauma's behandel ik mensen ook met een verwijzing in de basis gezondheidszorg (bGGZ).

 

Aangezien ik als zelfstandige solistisch werk en beperkt aanwezig ben, is het belangrijk dat je voldoende hebt aan wekelijkse gesprekken. Wanneer er (tijdelijk) meer nodig is, zal er naast de psychotherapie gekeken worden naar een samenwerking met andere behandelaren/instellingen. Als er sprake is van (ernstige) verslavingsproblematiek, psychotische problematiek, acute suïcidaliteit, huidig delictgedrag of forse problemen op levensgebieden, is het een voorwaarde dat je voor die specifieke problematiek apart behandeling/ondersteuning krijgt of gaat krijgen. In geval van een crisis, is het belangrijk dat we gaan samenwerken met de huisarts, politie en/of de crisisdienst. 

 

Let op: ik geef geen relatietherapie.